de derde dag Beijing
Deze dag gaat een beetje de mist in. Letterlijk gesproken dan.
Vandaag de eerste grauwe dag sinds lange tijd. Ook een stuk koeler 18oC.
We geen eerst naar het buitenverblijf van de keizer.
Mama mia wat een complex is dat, 270 hectaren en die hebben we helemaal verkend te voet.
De tempel is het centrum en staat zo´n 60 m boven het meer. Dat is overigens helemaal aangelegd ten gerieve van de keizer. Die vond een natuurlijk meer in het westen zo mooi, dat hij het hier wilde hebben en na liet maken.
Verder lopen we door de langste overkapping ter wereld 720 m. met per zo´n 3000 schilderwerken. Alles is beschilderd. Niet allemaal even goed hoor.
Maar het geheel is zeer kleurrijk en aangenaam om naar te kijken.
Maar na alle trappen beklommen te hebben en genoten te hebben van het uitzicht besluiten we dat we heilig genoeg zijn geworden en dalen weer af naar het aardse.
De terugweg is gedeltelijk per boot wat wij helemaal niet erg vinden.
Na de lunch, overigens weer in zo´n commerciele tent met koppel verkoop, gaan we naar het olympisch dorp.
Hier vergapen we ons aan de immense ruimte die ervoor gebruikt is en ten koste van al die huizen die opgeofferd zijn. Volgens Alex hebben alle bewoners een vervangende flat gekregen, maar wij hebben weel een documentaire gezien waar niet iedereen er blij mee was.
Om in het stadion te kunnen kijken moeten we 10 euro de man betalen en dat vinden we net iets te gortig. Beijin is niet goedkoop en erg commercieel.
Bijzonder vervelend zijn de verkopers van allerhande prullaria die erg irritant en afschuwelijk vasthoudend hun handel willen verkopen. Erger dan muggen die kan je doodslaan
We zijn uitgeblust en overvoerd en besluiten terug naar het hotel te gaan. .
Even de benen strekken en dan we weer voor vanavond.
Dit was de laatste dag onder begeleiding en morgen nog een dag om zelf uit te zoeken.Dan vliegen we terug naar ons kikkerlandje en genieten weer van ons eigen huis.
Op jullie vraag wat het mooiste was op deze reis kunnen we geen antwoord geven.
We genieten allebei van alles en verbazen ons constant weer over alles wat er om je heen gebeurd.
Het krankzinnige verkeer. Iedereen doet maar wat en het gaat altijd goed. S`avonds moet je zonder licht rijden als fietser dan val je niet op en kan je overal tussendoor glippen.
Zebra´s zijn er om genegeerd te worden en je moet oversteken met doodsverachting. Uiteindelij stoppen ze wel maar oh,oh oh, wat een sterke zenuwen moet je hebben.
Rechts en links inhalen geen probleem. Snijden hoort erbij. Hoe vaak er een centimeter tuissen voertuigen zit kunne we niet tellen, maar meer als dat er een meter tussen zit.
Kortom we zien overal wat en dan nog voor ons de onbekende vervoermiddelen.
Heerlijk ogen te kort.
Mannen,
Morgen dus een dagje 'in eigen temp' en de regie ligt bij jullie. Lijkt me ook wel weer eens leuk om zonder gids te slenteren (als dit kan) door Peking.
Ik ben razend benieuwd om jullie zelf te horen vertellen hoe alles is verlopen.
Geniet nog even van de laatste oosterse indrukken voordat jullie weer vertrekken naar 'ons Nederland'.
Liefs Toos