maatjes.reismee.nl

weer een dagje Beijing, nr 2

Prachtig mooi helder weer vandaag, strak blauwe lucht. Leuk hè?­

Vandaag ontdekt dat we vergaten te vermelden dat we gisteren een theeproeverij meemaakten.

We moesten 6 soorten thee proeven en beoordelen.

De wijze van opdienen is ingewikkeld: dat leggen we thuis nog wel eens uit.

De bedoeling was dat we een of meerdere blikjes zouden kopen voor het luttele bedrag van

€ 80 per stuk.

Leuk was dat een soort manneke Pis een theegezelschap extra zou vermaken.

Geen thee gekocht hoor!!!!

Wel luitjes zoals beloofd vandaag een hele zit naar de muur.

Onze chauffeur is er achter gekomen dat hij in een vorig leven coureur is geweest.

Dat gaat nu in de praktijk worden gebracht. Er komt rook uit zijn oren als er een voertuig voor hem rijdt. Die moet hij voorbij. De linker rijbaar is voor watjes. Je moet minimaal voor de vluchtstrook gaan. Zodra je gepasseerd hebt zit je de versnelling in z'n vrij. Niet te geloven wat een eikel is dat. Ook op de binnen wegen hetzelfde patroon. Plakgas tot 130km/uur en dan doodleuk in z'n vrij. Inhalen waar het totaal onoverzichtelijk is. Kortom we hebben ons testament maar vast gemaakt onderweg. Toos en Cher krijgen alles.

We zijn uiteindelijk heel uit en thuis gekomen maar echt leuk was het niet.

De muur was een schitterende belevenis. Met de kabelbaan naar boven van de parkeerpaats tot de muur.Schitterend. Daarboven een geweldig uitzicht naar alle kanten en een stuk over de muur gelopen. (geklauterd) want dat ding is best stijl. Terug wilde Alex met de rodelbaan.

Helaas voor Peter geen kans. Te oud. Zijn ze zeker bang dat zijn botten onderweg eraf vallen. Nou bij Peter nog niet zo'n gek idee. Die heeft veel last van z'n arm.

Toen bleek: Henk was ook te oud!

Voor het eerst afgekeurd op grond van leeftijd !!!!!

Nou dan maar terug met de kabelbaan, ook geen straf hoor kunnen wij jullie verzekeren.

Weer lekker gegeten onderweg en toen je raadt het niet, .......................... zijn we naar een Lama-klooster gegaan. Piece of cake voor ons. We voelen dat al helemaal aan.

Dit is een samensmelting van der 4 hoofdgroepen Chinesen. De Han, Mantjoerijen, Mongolen en Tibetanen. Alles staat in vier talen, waar wij toch niets van kunnen lezen.

Het idee is goed en de poppetjes prachtig. De grootste Buddha is 26m hoog staat hier.Overigens uit een stuk hout gemaakt en vermeld in het Guiness book of records.

We staan overigens versteld van het aantal verschillende buddha's en er blijken ook vrouwelijke te zijn, wat overigens ontkend wordt door Alex.

Maar wij zijn niet gek en hebben onze ogen op de juiste plaats. Geen bolle buik maar een smalle taille en prima borsten.

Maakt niet uit ze leven toch niet.

We gaan terug naar het hotel en krijgen vanavond Peking eend te eten.

Weer een geweldige dag gehad.

Tot morgen folks het loopt een beetje naar hetr einde vresen wij.

Nog twee dagen te gaan.

cher

Hoi boys,mylovesky en Petrofsky,wat een feest is het toch, en wat een schitterende reis,mooi hoor!!!!!!!het is nog niet om dus geniet nog even, die binnenplaatsen van die paleizen zijn ook schitterend heb ik gehoord.nou mannen fijne dagen nog en we hebben nog contact verder.liefs voor jullie van CHER xxx houdoe.

toos

Te oud, met een paar kwaaltjes. Graag maak ik het ook zo mee. Peet nog even en dan zien we elkaar weer. Ik krijg steeds meer de indruk dat ik veel gemist heb.
Nou dat ga ik dan beslist nog een keer inhalen.

Liefs Toos (ook voor Henk)

Tiara Tours