maatjes.reismee.nl

De reis van Datong mnaar Beijing

Na een rustig ontbijt en koffers pakken laten we ons afzakken naar de bar voor een laatste koffie in Datong.

Daar hadden ze de ereboog al klaar gehangen om ons uit te zwaaien, maar toen er ook nog een daverend vuurwerk aan te pas kwam zijn we toch maar gaan informeren naar de reden.

Blijkt dat er een bruid in aantocht was.

Ze vieren hier de bruiloft 2 keer met een uitgebreid diner.

Zaterdags voor de familie van de bruid en zondags hetzelfde rituleel voor de bruidegom z´n familie en vrienden. Na het eten is het feest afgelopen.

N a enig gezoek en navragen komen we in de wachtkamer voor de juiste trein.

Het is eigenlijk wel komisch. De meesten hebben wel engels op school gehad maar kunnen daar totaal niet mee overweg door gebrek aan praktijk.

Ze zijn ook nog verlegen, maar als ze een woord geprobeerd hebben vinden ze het prachtig om contact te hebben.Wij hebben eigenlijk in al de verschillende steden waar we kwamen leuke vriendelijke mensen onrtmoet die bereid zijn je te helpen waar ze kunnen.

Het is een hele aangename ervaring voor ons en veel leuker nog dan verwacht.

Het inchecken levert ook geen problemen op en we belanden in een 4 persoonscoupé zoals beloofd met zachte banken. Wij hebben de 2 bovenste bedden.

Spoedig stormen 2 Chinese dames de coupé binnen en willen onze bagage van de bovenste bedden om er te gaan slapen. Geen bezwaar dus zij lekker slapen en wij lekker zitten.

Allemaal blij. En dat zonder woorden.!!!!!!!

De reis is fantastisch. Het mooiste van de hele tocht.' ( althans bij daglicht).We zien veel agrarisch gebied en het valt ons op dat alles nog handwerk is. Overal mensen aan het werk het is hier in ieder geval een 7 daagse werkweek voor velen.

We reizen eerst uren tussen de bergen door en dan gaan we er dwars dooheen. De ene tunnel na de andere. Ongelofelijk wat een hoeveelheid arbeid deze track gekost heeft.

De trein rijdt heerlijk en de uren vliegen om. Dit is het laatste deel van ons reis programma.

Nu blijven we nog tot vrijdag in Beijin.

Alex onze nieuwe gids staat ons precies voor de coupe deur op te wachen. En brengt ons naar het hotel . Morgen om 9 uur begint de Beijin experience.

Tot op heden zijn we zeer tevreden over Tiara tours. Alles is tot in de puntjes geregeld en het is beregoed.

Ad de Ridder

Beste reizigers,

Wat een prachtige verhalen, vooral het laatste verhaal van het hangende klooster in Datong. met die 40.000 boedha beelden. Zouden jullie even terug kunnen gaan want het is bijna Sinterklaas en ik zou graag een van de boedhabeeldje uit Datong willen al is het maar een neusje. Veel plezier in de volgende stad. We blijven het volgen. Peter nog van harte gefeliciteerd met je 7.. verjaardag. warme groet, Ad

toos

Lieve mannen,

Wat geniet ik van jullie verhalen. Wie is de verteller, of vertellen jullie beiden? De foto's maken de vertelbeelden helemaal compleet. Zoals jullie zien ben ik inmiddels terug van mijn luxe reisje Parijs en Zuid-Spanje. De vliegreis naar en van Parijs in de jet was zo lux dat ik het nog steeds niet kan geloven. Een echt gouden fonteintje in het toilet en Mark Rutten vliegt er ook in. Maar ja de eigenaar bezit ongeveer 300 miljoen €.
Zuid-Spanje was zonnig, gezellig en we hebben veel gedaan/gezien. Enige belevenissen met 'onze smart' wil ik jullie ook niet onthouden. De smart was automatisch en de gebruiksaanwijzing (gevonden na 5 dagen) was in het spaans. De eerste dagen ging de smart alleen per ongeluk vooruit . Achteruit moest hij geduwd worden. Jullie snappen dat we veel gedoe hebben gehad en ook
veel gelachen hebben.
Nou, jullie nog veel plezier in Peking. Liefs Toos

cher

had ik bijna Ad zijn w.c boedah gerooft voor jou Henk om hem zijn eigen boedah te geven, kwam Lyd er mee aan , nou Ad en ik hebben helemaal dubbel gelegen van het lachen, en ik grinnik er nog om, heel de kloe weg hahahahha.gesellig gehad daar.groetjes van hen voor jullie.
blij dat het zo goed gaat met jullie, de week zal nu wel snel gaan, veel plezier is mijn mail aangekomen bij Peet?

cher

geroofd

Olga

Hè toppers, welkom in Peking. Leuk dat jullie het naar jullie zin hebben gehad in Datong. Geniet nog even van deze geweldige ongelofelijke stad!!!! Het was een eer om jullie te ontmoeten en tot een keertje in Nederland. Liefs olga en frans

Herman

hebben ze daar eigenlijk pekineesjes ? zo nee hoe heet dat eten dan ?

Tiara Tours