e Irkoetsk
Toch wel lastig!
Als je contact zoekt met je ega wil je niemand op haar werk storen of ´s nachts wakker maken, zij leven met de `gewone` tijd.
Wij reizen twee uur later met de Moskou tijd anders vind je nooit je treintje meer.
Maar in de landen die je bezoekt krijg je met meerdere tijdszones te maken en moet je horloge steeds bij gesteld worden.
Voor eenvoudige hollandse jongens wel even gereken.
Deze nacht moesten we ons witgoed bij `Kalinka`, de wagon/akela, inleveren om half twee Moscow nacht tijd ,omdat we om half acht lokale tijd eruit moesten,zodoende konden we dat niet aan het thuisfront melden want die slapen nog ....
Dus verzamelen, rennen naar de bus die klaar stond, geld tappen, Peter heeft geluk. Een medereiziger, trof de melding `geld is op`, Gelukkig is Anna (onze guide) er nu bij want de andere automaat vreet pasjes dus dan maar liever een andere bank zoeken.
Alles gelukt !
Het hele reisgezelschap van 13 personen vertrok richting Baikalmeer.
Met de bus door een gekkenhuis gewurmd en na een uurtje Listvyanka bereikt.
Een `homestay/onderkomen` eenvoudig met een sfeer van een Tiroleruitstraling, vriendelijke gastvrouw die pannenkoekjes voor ons gebakken had.
Met 7 leden van het reisgezelschap in dit bleek alles te klikken.
Een lekkere wandeling langs het Baikalmeer leverde foto´s op en ...... omul, de lekkerste vis uit het meer.
Gerookte omul is een delicatesse.
Het diner dat we 'thuis' mochten nuttigen leverde ook deze heerlijke vis op nu gestoomd.
De avond was weer lekker gezellig.
De speelkaarten brachten wat verwarring omdat niemand eerlijk speelde en tot overmaat van ramp de spelregels zodanig tussentijds veranderden dat niemand de zaak kon volgen.
Gevechten zijn niet uitgebroken, maar de deelnemers hadden om beurten vreselijk veel schik als we weer een slachtoffer hadden en geloof het of niet dat alles met 2 pilsjes voor 4 man. De hele avond wilde niemand de kamer verlaten om de voorraad aan te vullen. Wegens buikkrampen (van het lachen)
Ik heb vandaag (vrijdag 14 oktober) alle mails in 1 keer ontvangen en genoten van jullie reisverhalen. Wel een andere wereld begrijp ik.
Maar nu beginnen ook mijn reisverhalen. Morgenochtend (zaterdag 15 oktober) word ik opgehaald om acht uur en gebracht naar Schiphol-oost) Daar wacht het prive vliegtuig op 8 (al wat oudere meisjes) om ons voor een dagje naar Parijs te vliegen. Ik probeer natuurlijk om ook een verslagje van deze dag naar jullie te sturen. Zondagmorgen om half zes gaan Juul en ik naar vliegveld Rotterdam richting Malaga. Daarna wordt het even stil. In de laatste week van jullie reis kan ik weer mailen. Groet, veel Liefs Toos en Aad. Het is hier overigens wel erg netjes zo zonder hond. Peet jou mis ik, Max iets minder, maar hij mag blijven
Hallo Lieve Henk
van cher dit adres gehad om je een mail te sturen.
ik begrijp dat je erg geniet van de reis, wat en avontuur zeg.
geniet maar lekker veel liefs van margreet
Hoi mylovesky en Peter,even vertellen dat het hier heel erg mooi weer is zon zon zon,lekker.leuk gehad met Tonny de hartelijke groeten van haar,ja ik zet de dames wel aan het werk hoor,voor fanmail haha,als je dit bericht krijgt zijn jullie denk ik in ulaan bataar aangekomen.groep weer compleet?groetjes ook van ma,
veel liefs uit het altijd zonnige Aalstxxx dikke knuffel en tot mails Cher.